- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина прети: Спремни смо да задамо озбиљне проблеме Русији

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаДржавна застава на згради Министарства спољних послова Украјине у Кијеву
Државна застава на згради Министарства спољних послова Украјине у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Пратите нас
Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба изјавио је у интервјуу за „РБК Украјина“ да је Кијев спреман да зада „озбиљне проблеме“ Москви.
Између осталог, шеф украјинске дипломатије оптужио је Москву за „манипулацију, лажи и цинизам“.
Према његовим речима, Кијев „не седи, чекајући временске прилике поред мора“, већ ради са партнерима на стварању услова који ће „приморати Русију да прекине са агресијом“.
„Али не постоји друга Русија. Управо таква Русија води рат и испољава агресију према Украјини. Стога је потребно преговарати у свим могућим форматима о прекиду рата. То је неопходно чак и уколико морамо да задамо Москви озбиљне проблеме“, нагласио је Кулеба.
Русија је више пута истицала да не намерава никога да нападне, као и да се изјаве о „руској агресији“ користе као изговор за распоређивање великог броја војне технике НАТО-а у близини руских граница.
Западни политичари периодично дају изјаве о „руској претњи“. Председник Русије Владимир Путин раније је изјавио да Русија не намерава никога да напада. Према речима министра спољних послова Сергеја Лаврова, Северноатлантска алијанса је свесна да Москва не планира никог да напада, већ једноставно користи изговор за распоређивање још трупа у близини руских граница. Москва је више пута изразила забринутост због повећавања снага Алијансе у Европи.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2021
РУСИЈА
Зеленски: Могућ рат са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала