Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Курти ми је уделио комплимент

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да нико није могао такав комплимент да му пружи као што је то учинио премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти, рекавши да независно Косово има проблем са једним човеком, који има своје име и презиме, а то је Александар Вучић.
На питање да прокоментарише Куртијеву изјаву, Вучић је рекао да се јуче могла видети сва нервоза Куртија.
"Узвраћам Куртију на томе што је рекао да независно Косово има проблем са једним човеком. Нико други није могао такав комплимент да ми пружи. Ја ћу наставити да радим свој посао на повезивању људи, очувању виталних српских интереса, њега да вређам...могу у лице да му одговорим, а да пред новинарима изигравам хероја, не пада ми на памет", рекао је Вучић.
Он је оценио да се Куртију није баш прославило скидање таблица, те да, како каже, није све у једном потезу и да се мора размишљати дугорочно.
"Можете да кажете хоћу успешну економију, али ми се не мили да имам мир и стабилност. Не можете. Морате да водите рачуна о свему, о монетарној политици, стабилности, морате да поштујете договоре, да будете коректни", поручио је Вучић.
Вучић је истакао да се једностраним актима не доноси ништа добро.
"Надам се да је то добар наук и за Приштину", рекао је Вучић и додао да га брине случај Ивана Тодосијевића, који је, иначе, добио позив за издржавање казне због изјаве о Рачку.
Он је, међутим, указао и да је документ о дееслакацији важан и када је реч о Тодосијевићу и Заједници српских општина, наводећи да много важних ствари за Србију произилазе у њему.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
СРБИЈА
Вучић: Росу се повлачи са Јариња и Брњака /видео/
Мирослав Лајчак долази у Патријаршију на састанак са патријархом Порфиријем - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
СРБИЈА
Договор у три тачке: Лајчак објавио закључке састанка Београда и Приштине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала