- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Деца задала главобољу УЕФА

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаКопачке
Копачке  - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
Пратите нас
Ружна слика из Прага са утакмице другог кола Лиге Европе између Спарте и Глазгов Ренџерса (1:0). Наиме, УЕФА је због проблема с расизмом на мечевима Спарте на трибине послала децу, али се поново догодио исти сценарио! Вређан је Глен Камара, везиста гостију.
Навијачи Спарте су у августу раститички вређали везисту Монака Аурелијана Тшуаменија после чега је стадион стављен „под катанац“.
Ипак, како трибине не би остале празне Европска кућа фудбала (УЕФА) дала је Спарти прилику да има подршку навијача, а на трибине су послата деца узраста до 14 година.
Тачно њих 10.000. Ипак, није помогло. Праг се поново нашао под налетом расизма, само је овога пута уследило још веће разочарање.
Деца су вређала Глена Камару приликом сваког контакта с лоптом, а њега је то очигледно поремерило пошто је због два жута картона у 74. минуту морао да напусти терен.
Читава прича и те како има позадину и јасно је због чега је баш Камара био на удару деце. Он је прошле сезоне коштао суспензије играча Славије Ондреја Куделу, оптуживши га за расизам, после чега је уследила суспензија од 10 утакмица.
Пропустио је и Европско првенство након што је УЕФА одбила његову жалбу. Утврђено је да га је назвао „мајмуном“ и то га је скупо коштало.
Остаје да се види како ће УЕФА, којој су деца задала главобољу, реаговати после свега што се догодило у Прагу. Јасно је да ће повратак навијача, чак и оних најмлађих морати (још) да сачека.
Амерички транспортни авион који је евакуисао Авганистанце из Кабула - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
СПОРТ
Потресна прича брата страдалог младића: „Американци га згазили као бубу, тражили смо тело два дана“
Иван Бебек - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
СПОРТ
Хрват вређао новинара, а затим добио „пацку“ од Енглеза: „Шта он мисли? Ко је он?“
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
СПОРТ
Пикси објавио списак репрезентативаца Србије: „Финале је у Лисабону“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала