- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Примедби ће увек бити, али ми поштујемо све обавезе из гасних споразума

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
Пратите нас
Русија у потпуности испуњава све своје обавезе предвиђене актуелним гасним споразумима, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Руска Федерација испуњава све своје обавезе предвиђене гасним споразумима који су на снази. Примедби на рачун Русије је било и биће, али највећи део тих примедби је исполитизован. Оно што је важно јесте да ћемо бити посвећени нашим обавезама“, рекао је Песков на питање новинара да ли споразум са Мађарском о испорукама преко „Турског тока“ нарушава споразум о очувању транзита преко Украјине.

„Гаспром“ је, према дугорочном споразуму са Мађарском потписаном 27. септембра, од данас почео да испоручује гас тој земљи кроз гасовод „Турски ток“ преко Србије и гасоводе у југоисточној Европи.
Тим поводом се огласила и прес-служба компаније „Оператор ГТС Украјине“, саопштивши да је „Гаспром“ обуставио транзит гаса у Мађарску преко украјинске територије.
Компанија је такође саопштила да је Украјини ускраћена могућност да увози природни гас из Мађарске путем такозваног виртуелног реверса због укидања транзита руског природног гаса преко украјинске територије ка мађарској страни.
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
РУСИЈА
Мађарска ће добијати гас преко Србије, Украјина бесна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала