- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Влада Српске упутила кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICДрашко Станивуковић
Драшко Станивуковић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
Пратите нас
Влада Републике Српске упутила је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука, кривичну пријаву против Драшка Станивуковића, градоначелника Бањалуке и команданта Штаба за ванредне ситуације града Бањалуке.
„Кривична пријава је упућена због постојања основе сумње да је извршио кривично дело против здравља људи из члана 195. Кривичног законика Републике Српске наслова Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“, саопштено је из Владе Српске.
У пријави се, између осталог, наводи да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је уједно и командант Градског штаба за ванредне ситуације, дужи временски период, почев од 24. до 30. септембра 2021. године, користио и користи сваку прилику и медијски наступ на територији Републике Српске и БиХ како би проузроковао панику и страх и неизвесност код становништа Републике Српске износећи лажне и неистините тврдње, те посебно износећи неистините наводе да се на УКЦ Републике Српске, као и другим здравственим установама – болницама на територији Републике Српске, пацијентима оболелим од заразне болести – ковид 19,даје индустријски кисеоник умјесто медицинског кисеоника, преноси РТРС:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала