- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Финска позива Запад: Кардинално измените однос према Русији

© Flickr / duvinФинска застава у Хелсинкију, Финска
Финска застава у Хелсинкију, Финска - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
Пратите нас
Председник Финске Саули Нинисте позвао је европске земље да измене политику према Русији и да почну да граде дијалог са Москвом, објавио је портал „Verkkouutiset.fi“.

„Уместо да тежимо сарадњи, имамо све веће неповерење и међусобне оптужбе. Упркос томе, позивам вас да сагледате ситуацију шире“, рекао је Нинисте, говорећи о односима Русије и Европске уније.

Како је објаснио, односи са Русијом су важан елемент шире европске, па чак и светске слике, „али се ту примећују забрињавајуће тенденције“.
Фински лидер је истакао да је неопходно да Европа буде у пријатељским односима са Москвом, јер је руско-европска сарадња постала важан стуб безбедности.
„Ипак мислим да стабилни садашњи или будући односи Русије и западних земаља не могу бити изграђени само на војној снази. У супротном, могли бисмо да уђемо у сукоб већих размера него што је данас, а да и не приметимо“, додао је Нинисте.
Такође је поделио позитивна искуства у односу са Русијом и предложио је да се на ниво целе Европе прошири политика заснована на међусобном поштовању.
Офанзива на југозападном фронту 1916. године - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
РУСИЈА
Некадашњи љути непријатељи: С ким је Русија највише ратовала кроз историју
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала