- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гвоздени лав Баскије пркоси анатомији – „Упозоравали су ме да све не упрскам“

© AFP 2023 / JOSE JORDANИњаки Вилијамс
Ињаки Вилијамс - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
Пратите нас
Победа Атлетик Билбаа над Алавесом у премијерном мечу осмог кола Примере (1:0), украсила је невероватан рекорд Ињакија Вилијамса. Нападач домаћих одиграо је 203 узастопне утакмице што је невероватан подвиг и пркоси анатомији.
Велики број фудбалера због огромног броја утакмица које носи савремени фудбал мора да одмори своје тело, али то не важи за Ињакија Вилијамса. Бар не у Примери!
Тамнопути и брзоноги офанзивац током шест сезона није пропустио меч, а променио је чак петорицу тренера и преко 50 саиграча на путу ка невероватном подвигу, због чега је понео надимак „Гвоздени лав Баскије“.
Вилијамс није пропустио утакмицу још од 20. априла 2016. године, а треба узети у обзир не само могућност повреде, прехладе, већ и пандемију вируса корона која влада планетом дуже од годину и по дана.
„Нисам још свестан шта сам остварио, али свакако да сам поносан и срећан. Ово је достигнуће које се не постиже сваки дан. Низ није био нешто што ме је оптерећивало, али како сам се ближио рекорду све више сам желео да га надмашим и да испишем историју са Атлетиком“, рекао је у интервјуу за Марку Ињаки Вилијамс.
Претходни рекорд био је у власништву некадашњег члана Реал Сосиједада Хуана Антонија Ларњаге.
Признао је Ињаки да је осетио притисак како се ближио меч са Алавесом, након што је претходног викенда окончан сусрет са Валенсијом (1:1).
„Трудио сам се да се нормално носим са чињеницом да се налазим пред обарањем рекорда. Саиграчи су ми у шали говорили немој сада све да упропастиш. Нисам се припремао резервисано, дао сам све од себе. Сада кад сам остварио успех, могу да се фокусирам на оно што следи“, истакао је Вилијамс.
Офанзивац је поручио да нема посебног рецепта за овакав несвакидашњи подвиг, а уједно је открио и шта је следећи циљ.
„Не намеравам да станем до 300. утакмице. Захтеван сам према себи. Имам високе амбиције и желим да поставим лествицу високо, да будућим генерацијама буде тешко да ме стигну“, истакао је ас Атлетик Билбаа.
Себастијан Тил - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
СПОРТ
„Гледао сам тај гол 100 пута, сада су чули за мене“
Детаљ са утакмице Црвена звезда – Партизан у финалу Купа Србије - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
СПОРТ
Апетити Звезде и Партизана су порасли и сада постоји нови циљ
Копачке  - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
СПОРТ
Деца задала главобољу УЕФА
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала