- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Како руски центар „Амурски тигар“ спасава ретке предаторе/видео/

© Sputnik / Youtube / Уђи у базу фотографијаАмурски тигар
Амурски тигар - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
Пратите нас
Центар „Амурски тигар“ се бави очувањем ретких предатора у Русији. Експерти на све начине покушавају да сачувају популацију амурског тигра. Како спасавају и рехабилитују ове ретке животиње открива нам руски портал „Звезда“.
Мали тигар умало није умро после напада човека. Живот му је био у опасности, јер су му удови били ампутирани. Ипак, хирурзи су успели да га спасу. Тигрић је оперисан, ставили су му у шапе металне шипке и добио је надимак Росомаха или ждеравац, сисар из породице куна. Тренутно се тигрић опоравља.
У центру „Амурски тигар“ се баве сличним случајевима, као и очувањем ретких животиња из реда мачака. За неколико година експерти су спасили на десетине тигрова. Они помоћу сакривених камера у природи прате предаторе које су рехабилитовали и пустили у њихово природно станиште - тајге.
Тигрица Амба, која је ловила псе у Хасанском рејону Приморског краја Русије, сада живи у Амурској области са још једном тигрицом Еленом. Захваљујући камерама у природи приметили су да се у њиховом окружењу појавио мужјак што је дало наду да ће популација добити још једног члана породице.

„Постоје тенденције ка расту броја тигрова. У последњих седам година популација је повећана за 100 јединки. То је добар резултат за ове јужне мачке које живе у екстремним условима“, рекао је генерални директор центра Амурски тигар Сергеј Арамиљев.

Успех експерата је споменут и на састанку председника Казахстана са председником Русије који је обећао да ће помоћи у обнављању популације туранског тигра на нивоу владе и на експертском нивоу.
Ове године се испоставило да постоји могућност да ће тигрови остати без хране, због веома хладног времена и афричке свињске куге која је три пута смањила број дивљих свиња. Заштитници природе на све начине покушавају да сачувају динамику раста популације тигрова на Земљи надокнађујући недостатак хране и стварајући све услове за комфоран живот амурских тигрова.
Амурски тигар Амур у Приморском сафари-парку - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2021
РУСИЈА
Амурском тигру више не прети изумирање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала