- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Умало су умрли“: Анегдота о Србину и Хрвату са ватерпола у Дубровнику

© Фото : Youtube screenshot@Podcast InkubatorХрватски кошаркаш Роко Пркачин
Хрватски кошаркаш Роко Пркачин - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
Пратите нас
Хрватски кошаркаш Роко Пркачин открио је занимљиву анегдоту везану за српског кошаркаша Василија Мицића и његовог клупског колегу Крунослава Симона, који су једном приликом покушали да играју ватерполо – „и умало умрли“.
Осамнаестогодишњи Пркачин важи за једног од најталентованијих кошаркаша Хрватске и тренутно наступа за Цибону, а у „Подкаст инкубатору“ је открио да му је један од омиљених хобија играње ватерполо.
Овог лета се једном приликом нашао са сународником Симоном и Мицићем у Дубровнику, кошаркашима Ефеса, а све се завршило партијом ватерпола.
„Њих двојица су замало умрли. Васа је говорио: 'Ово је теже него дизање тегова'. Ја му кажем: 'Васо, па шта си мислио пријатељу мој?'. Тај спорт стварно није лаган. Свака част тим људима што то играју, ја успем пет минута, ту и тамо мало отпливам и готово – већ сам напољу“, рекао је Пркачин.
Он је затим и открио коју дилему око ватерпола има.
„Мени то никада неће бити јасно. Како ја који могу да трчим као кошаркаш, баш могу да трчим, али ако уђем у ту воду, ако не пливаш константно – као што ја не пливам по годину дана – одмах је... Готово. Тонем, али, срећа, море ме диже горе, па плутам“, додао је европски шампион са јуниорском репрезентацијом Хрватске 2016. године у Србији.
Америка би да стане на крај „преварантима“ /видео/
Наставак хајке из Хрватске на репрезентативца Србије
У центру пажње Србинова „банана“ – Ефес уништио Бешикташ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала