- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Председник Филипина саопштио да се повлачи из политике

Пратите нас
Председник Филипина Родриго Дутерте саопштио је данас да се повлачи из политике.
Ова информација је изазвала изненађење и подстакла спекулације да Дутерте отвара могућност својој ћерки да се кандидује и евентуално га наследи на положају председника, преноси Ројтерс.
"Данас најављујем своје повлачење из политике", рекао је председник Филипина излазећи из седишта своје странке ПДП-Лабан, где је био у друштву са својим лојалним саборцем, сенатором Кристофером Гоаом.
Гоао се регистровао као страначки кандидат за будућег потпредседника државе, иако се очекивало да ће се на предстојећим изборима Дутерте кандидовати за ту функцију.
Филипински Устав поставља ограничење да председник може да обавља само један шестогодишњо мандат због чега Дутерте не може поново да се кандидује за највишу функцију.
Дутерте-Царпио, која је заменила свог оца на положају градоначелника Даваоа, изјавила је прошлог месеца да се у складу са договором ње и оца, следеће године неће кандидовати за вишу функцију, али одлука Родрига Дутертеа да се не кандидује ипак јој отвара врата да преда кандидатуру за председничке изборе, пренео је Танјуг.
Кина САД - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
СВЕТ
Америчка стратегија сузбијање Кине: Нашли нове савезнике — ЕУ И Француска су само уљези
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала