- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Протест опозиције у Бањалуци, траже смену министра здравља

© Фото : Јутјуб/RTRS vijestiПротест у Бањалуци
Протест у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
Пратите нас
Представници опозиционих странака у Републици Српској протестовали су на Тргу Крајине у Бањалуци са ког су упутили три захтева, међу којима је и смена министра здравља Републике Српске Алена Шеранића.
Председник Српске демократске странке Мирко Шаровић навео је да опозиција тражи и смену директора Универзитетско-клиничког центра РС Владе Ђајића, као и свих директора болница који су, како тврди, поступали мимо стандарда у вези са набавком медицинског кисеоника.
Један од захтева је и да судови и тужилаштво хитно започну с процесуирањем оних који су криви за такозване афере „Кисеоник“, „Маске“ и „Респиратори“, као и да РТРС у року од 15 дана на дигитални сигнал на Козари укључи БН телевизију, као што је урађено с Алтернативном телевизијом.
Шаровић је најавио да ће опозиција, ако захтеви не буду испуњени, одржати нови протестни скуп испред зграде РТРС-а са новим захтевима, додајући да ће протести трајати док се они не испуне, пренео је Танјуг.
Подсетимо, Влада Републике Српске упутила је у петак Окружном јавном тужилаштву Бањалука, кривичну пријаву против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, који је и командант Штаба за ванредне ситуације града Бањалуке.
У пријави се, између осталог, наводи да је Станивуковић износио неистините наводе да се на УКЦ Републике Српске, као и другим здравственим установама – болницама на територији Републике Српске, пацијентима оболелим од заразне болести – ковид 19, даје индустријски кисеоник уместо медицинског кисеоника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала