- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли сте знали за овај рекорд? Двојица испред Ђоковића – један очекивано, други не

© AFP 2023 / KARIM SAHIBНовак Ђоковић и Гаел Монфис
Новак Ђоковић и Гаел Монфис - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2021
Пратите нас
Француски тенисер Гаел Монфис пласманом у финале турнира у Софији успео је да 17. годину заредом уђе у коначну борбу за титулу на АТП туру. Испред њега је само Рафаел Надал, а у стопу га прати Новак Ђоковић.
Монфис је савладао Американца Маркоса Гирона са 2-0 у сеовима, после нешто више од сат времена игре, 7:5, 6:0.
Француз се тиме вратио на друго место мало познате вечне листе, пошто у финале барем једног турнира годишње улази још од 2005. године, а ово ће му бити прво финале још од Ротердама 2020.
Место испред и иза њега су тенисери који практично ни по чему нису слични – Надал и Ђоковић, двадесетоструки Гренд слем шампиони.
Монфис је током каријере освојио неупоредиво мање титула од њих и оставио неупоредиво мањи утисак на тениски свет, али је у овом делу историјских књига успео да се надмеће са највећима.
Шпанац (иначе годину дана старији од Новака) 18 година у низу улази у финале барем једног турнира годишње, још од 2004, а Србин је то успео да уради 16 година у низу, још од 2006.
Што се активних играча тиче њима нико није ни близу – Зверев и Шварцман шест година заредом то успевају, почевши од 2016, а Рубљов и Медведев пет, први пут 2017. године.
Монфис ће се у Софији у недељу борити за 11. титулу у каријери, а противник ће му бити Италијан Јаник Синер (недеља, 15.30), који је претходно елиминисао нашег Филипа Крајиновића.
Шта заправо значи порука коју је упутио Федерер
„Новак је пробао да уради немогуће“
„Не, не, мама – мораш да останеш са мном“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала