- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Талибани успоставили специјални батаљон бомбаша самоубица

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаТалибани у Мехтарламу
Талибани у Мехтарламу - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2021
Пратите нас
Талибани (терористичка организација забрањена у Русији) успоставили су специјални батаљон бомбаша самоубица на северу земље како би заштитили границе са Кином и Таџикистаном, рекао је данас заменик гувернера провинције Бадакшан Мула Нисар Ахмад Ахмади.
„Посебан одред самоубица по имену Лашкар-е Мансур биће распоређен до авганистанских граница", цитирала је гувернера локална новинска агенција Хама Прес.
Бомбаши самоубице из овог одреда учествовали у терористичким нападима на снаге свргнуте владе и припаднике међународне коалиције која је била предвођена Сједињеним Америчким Државама.
„Пораз Сједињених Држава био би немогућ без овога одреда. Ти храбри ратници носе посебне експлозивне појасеве и користили су их за минирање америчких база у Авганистану “, рекао је Ахмади.
Након што су Сједињене Државе објавиле планове за повлачење својих трупа из Авганистана, талибани су започели велику операцију заузимања државе под својом контролом и 6. септембра су објавили да је обезбеђена потпуна контролу над целом територијом Авганистана, а следећег дана су представили нову владу коју чине само чланови покрета, од којих су већина етнички Паштуни, пренео је Танјуг.
До сада ниједна држава није признала легитимитет талибанске владе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала