- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Велики пожар у Риму, уништен важан историјски објекат /видео/

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаПоглед на Рим
Поглед на Рим - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2021
Пратите нас
Велики пожар букнуо је и делимично уништио понте ди феро, индустријски, такозвани гвоздени мост који спаја два римска насеља Остинесе и Трастевере.
Пожар је букнуо ноћас мало пре поноћи, а ватрогасци су успели да га локализују око један сат јутрос, јавља агенција Анса.
Зона гвозденог моста је центар ноћног окупљања у Риму.
Video
Према првим информацијама нема људских жртава, а неки очевици тврде да је пожар букнуо у баракама бескућника које се налазе испод моста, након чега је настао „стампедо“ људи који су били у оближњим ресторанима и баровима.
Ватра је угрозила и део гасних инсталација па је из предострожности искључен довод гаса, струје и воде због чега су три римска насеља остала без снабдевања основним енергентима.
Градоначелница Рима Вирџинија Рађи посетила је место несреће и том приликом изјавила „да је најважније да није било људских жртава, али је тужно видети да је део историје уништен“.
У пожару је део моста изгорео и срушио се у реку Тевере, и тек треба утврдити да ли је нарушена основна конструкција или ће мост због оштећења морати бити срушен, пренео је Танјуг.
Индустријски мост изграђен је 1863. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала