- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пилић открио зашто на Западу не воле Ђоковића

© REUTERS / Danielle ParhizkaranНајбољи тенисер света Новак Ђоковић
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
Пратите нас
Никола Пилић, хрватски тениски стручњак, говорио је о Новаку Ђоковићу и односу који према њему страна јавност, посебно она са Запада.
Човек код којег је на академији у Немачкој српски тенисер провео један део тинејџерских година стао је у одбрану Ђоковића од критичара.
„Погодио је Запад на посебан начин. По западњачком схватању, тај ниво који је досегао је требало да буде за некога из западног цивилизацијског круга. И сада дође један из мале државе и суверено доминира светским спортом“, рекао је Пилић за „Вечерњи лист“.
Искусни стручњак, који је недавно дао интервју и за Спутњик, осврнуо се на ситуацију са УС опена 2020. године, када је Новак дисквалификован усред меча јер је ненамерно напуцао линијског судију лоптицом у врат.
„Да је Федерер урадио то што је Ђоковић прошле године на УС опену, сигурно га не би дисквалификовали. Смета им што је најбољи“.
Што се тиче расправе о томе ко је највећи тенисер свих времена, Пилић сада, за разлику од пре две године, не жели да држи језик за зубима.
„Ђоковић је феноменалан, велики је радник, поштен и вредан. Српски новинари су ме 2019. године давили да кажем како је Новак најбољи. Нисам хтео то да изговорим док није освојио Вимблдон ове године. Оног дана када је то учинио ставио сам бројке на сто: Има исти број гренд слемова као Надал и Федерер, са свима бољи међусобни скор, иде ка 350 недеља на прво месту АТП листе, освојио је највише Мастерс титула, једини је најмање два пута освојио сваки Гренд слем, нико није дошао до 17.000 АТП поена, на листи на којој Мари, Надал и Федерер заједно немају као он“, каже Пилић и подвлачи:
„Не занима ме која си странка у политици, већ шта си направио. Новак је јако интелигентан. Погледајте у Пекингу како на кинеском поздравља публику, у Паризу говори перфектан француски, а исто тако и у Италији и САД“.
Новак никада није крио симпатије према другим спортистима из Хрватске и репрезентацијама те земље.
„Код нас је мало тога природно. Код нормалних људи је то нормално. Новак навија за фудбалску репрезентацију Хрватске. Па, ко ће седам година бити први на свету? Никада се неће догодити оваква доминација тениских великана као што су Ђоковић, Надал и Федерер“, објаснио је некадашњи селектор Дејвис куп репрезентације Србије.
Никола Пилић - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
„Насмејали су се Новаковој жељи када је имао 15 година – ја нисам“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2021
У инат свима!
Новак тренутно има друге приоритете
Само Србин може да изађе на црту „менталном предатору“
Вакцинација у Мелбурну обавезна, а Новак и даље крије одговор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала