- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан прославља рођендан – бакљада и порука: „Партизан је највећи српски клуб“ /видео/

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICСтадион Партизана
Стадион Партизана - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
Пратите нас
Југословенско спортско друштво и Фудбалски клуб Партизан прославили су 76. рођендан, а посебан спектакл приредили су навијачи црно-белих из Зворника.
Навијачи су приредили бакљаду тачно у поноћ.
У просторијама ФК Партизан одржан је коктел на ком је говорио председник ЈСД и ФК Партизан Милорад Вучелић.

„Партизан је без обзира на своје традиционално име био највећи српски клуб од свог почетка, са једном великом ширином и толеранцијом, која је својствена нашем народу да буде отворен за све оне који се баве било којим спортом, а којима је тежња била да дођу у Партизан, без обзира на његову националну, верску и било коју другу припадност“, рекао је Вучелић на свечаности на стадиону у Хумској.

Вучелић је истакао да је држава у последњих годину и по дана систематски показала бригу и интересовање за одређене спортове, почев од ватерпола, пливања до борилачких спортова.
„Те помоћи које су биле једнократне од 50.000 евра или нешто више, држава је то учинила и на неки начин компензовала финансирања других мањих спортова, али трофејнијих спортова“.
Он је истакао да не постоји ниједан клуб из спортског друштва чије финансирање није помогао ФК Партизан.
„Остварили смо битне ствари, десила се консолидација ватерполо клуба и он се враћа на стазе старе славе. Охрабрујуће је и оно што се дешава у кошаркашком клубу доласком једне од највећих легенди Жељка Обрадовића. Куглаши су били прваци, рвачи остварили успехе на европским такмичењима, пуцало се на Олимпијским играма... Било је успеха и резултата, али у целој ситуацији са корона вирусом они нису били велики као што су знали бити. Ово што дешава је нешто што охрабрује. Ту је долазак Александра Станојевића у фудбалски клуб, новом консолидацијом клуба, резултатима и у домаћој лиги и квалификацијама у Лиги конференције“, рекао је Вучелић.
Он је истакао да ће фудбалски клуб наставити да помаже спортско друштво у складу са својим могућностима.
„Хвала великом броју спортских радника, јер ангажманом и пожртвовањем држе своје клубове живим и постижу резултате. Ми смо мала дражва, али смо велики народ, али без помоћи државе нема никаквог спортског успеха“, рекао је Вучелић и пожелео да се у овој годину постигну бољи резултати.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала