- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Помор риба и птица у Калифорнији: Нафтна мрља се шири, затворене плаже

© AP Photo / Ringo H.W. ChiuНафтна мрља
Нафтна мрља - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
Пратите нас
Велика количина нафте излила се код обале јужне Калифорније након квара на једном нафтоводу. Плаже су прекривене мртвим рибама и птицама, док су мочварна подручја контаминирана, саопштили су локални званичници, додајући да је реч о еколошкој катастрофи.
Излило се око 126.000 галона (око 100.000 литара), а нафтна мрља се шири, саопштила је Ким Кар, градоначелница Хантингтон Бича.
Она је додала да је реч о еколошкој катастрофи јер су и мочварна подручја контаминирана, а делови обале су прекривени нафтом, пренео је Ројтерс.
Изливање нафте изазвано је пукотином на нафтоводу који је повезан са нафтном рафинеријом Ели, а нафтна мрља се протеже од пристаништа у Хантингтон Бичу до Њупорт Бича, што је део обале јужно од Лос Анђелеса који је популаран међу сурферима и купачима.
Раније су званичници Хантингтон Бича саопштили да су поставили препреке да би спречили да нафта допре до еколошког резервата Болса Чика и заштићеног мочварног предела.
Популарне плаже су затворене за купаче. Званичници америчке Обалске страже у сарадњи са локалним и државним агенцијама процењују штету, а ангажовали су и раднике да чисте погођено подручје.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала