Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Прве налепнице на Јарињу /видео/

© Фото : Косово онлајнЈариње прелаз
Јариње прелаз - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
Пратите нас
Прелаз Јариње поново је отворен за возила, јутрос тачно у 8 сати, а на регистарске таблице налепљене су прве налепнице, као што је договорено између делегација између Србије и Косова у Бриселу.
Након две недеље од блокаде и протеста Срба због доласка специјалних полицијских јединица на прелазе на северу Косова, од данас је ступио на снагу споразум који су делегације Србије и Косова постигле у Бриселу.
Аутомобили који улазе у централну Србију, као и на Косово према споразуму дибијају налепницу која се лепи на регистарске ознаке и прекрива симболе Косова и Србије који се на њима налазе.
Први аутомобил који је прешао прелаз Јариње из правца Србије и ушао на Косово има регистарске ознаке Рашке, а саобраћај је нормализован и на прелазу Брњак.
Као предуслов за спровођење споразума, такође као део договора у Бриселу, у суботу су специјалне јединице косовске полиције напустиле прелазе Брњак и Јариње, а Срби са севера Косова, који су скоро две недеље били у протесту, уклонили су барикаде са прелаза.
На прелазима Јариње и Брњак од пре два дана се налазе јединице Кфора, како би осигурале слободу кретања.

Мердаре: Први аутомобили са налепницама ушли у централну Србију и на Косово

На прелазу Мердаре јутрос од 8 часова почела је примена споразума о регистарским таблицама који су у Бриселу постигле делегације Србије и Косова, уз посредовање ЕУ.
© Фото : Косово онлајнПрве налепнице на Мердару
Прве налепнице на Мердару - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
Прве налепнице на Мердару
Први аутомобил који је из Косова ушао у централну Србију, био је из Ораховца, а на регистарске таблице су припадници МУП Србије ставили налепницу, која прекрива симболе Косова.
У исто време из централне Србије на Косово је ушло возило крушевачких регистарских ознака, које је налепницу добило од припадника косовске полиције.
На прелазу Мердаре нема задржавања. Процедура стављања налепница одвија се релативно брзо.
Јариње - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
СРБИЈА
Нормализован саобраћај на Јарињу и Брњаку, успостављен режим са налепницама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала