- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Стејт департмент: САД настављају да се противе „Северном току 2“

© AFP 2023 / NICHOLAS KAMMЗграда америчког Стејт департмента у Вашингтону
Зграда америчког Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе за сада нису спремне да коментаришу извештаје о почетку пуњења гасовода „Северни ток 2“, сматрају да је овај пројекат геополитички и настављају да се противе његовој реализацији, саопштио је портпарол Стејт департмента Нед Прајс.
„Немамо конкретну реакцију... Наша политика, коју смо врло јасно зацртали, укључујући у контексту заједничке изјаве са Немачком пре неколико месеци, јесте да смо и даље против овог гасовода, настављамо да га сматрамо геополитичким пројектом Руске Федерације и наставићемо да примењујемо закон у складу са периодичним проценама ситуације које се, наравно, спроводе“, рекао је Прајс на брифингу.
Раније је компанија „Норд стрим 2 АГ“, оператор гасовода „Северни ток 2“, почео је да пуни први крак цевовода гасом како би постигао потребан притисак за даља испитивања.
Русија је више пута позивала да се престане са помињањем „Северног тока 2“ у контексту било какве политизације, јер је то комерцијални пројекат који је користан и за Русију и за Европску унију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала