- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Столтенберг предложио Лаврову обнављање формата Русија-НАТО

© Sputnik / Эдуард Песов / Уђи у базу фотографијаГенерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров током састанка на маргинама Минхенске конференције
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров током састанка на маргинама Минхенске конференције - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
Пратите нас
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг током састанка са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом предложио је да се обнови формат „Русија-НАТО“, саопштио је председник Међународног комитета Савета федерације Русије Григориј Карасин.
Столтенберг и Лавров састали су се на маргинама заседања Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку.

„Када је дошао са својим колегама у салу за преговоре, Столтенберг нам је рекао да је ипак потребно обновити формат 'Русија-НАТО', преуморни смо од препирки“, саопштио је Карасин, члан руске делегације у Њујорку.

Како је додао, Лавров је предложио да се постигну договори о конкретним питањима, „како се поново не би све претворило у неуспешне разговоре дуги низ година, током којих би нас западни партнери јавно оптуживали за страшне грехе“.
Лавров је, према речима Карасина, предложио да се разговара о повлачењу оружаних снага, условно речено, „20-30 километара од контакт-линија“.
„Хајде да потпишемо такав документ и убудуће ће дијалог бити мало лакши“, рекао је Лавров, преноси Карасин. Како је додао, Столтенберг је рекао да је то „немогуће“, и предложио Русији да врати свог представника назад у Брисел.
Карасин објашњава да нису постигнути конкретни договори током састанка, „али сви саговорници су схватили да план неће бити једноставно спровести“.
Такође је саопштио да је руска страна имала тежак састанак са шефом европске дипломатије Жозепом Борељом који је нагласио да ће „увек чврсто бранити своје националне интересе“.
Лавров на 76. Генералној скупштини УН: Америчка идеја о „самиту за демократију“ у духу Хладног рата - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
РУСИЈА
Лавров на 76. Генералној скупштини УН: Америчка идеја о „самиту за демократију“ у духу Хладног рата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала