- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Андрија Мандић: Реконструкција, нова влада или парламентарни избори

© Sputnik / Александар МилачићАндрија Мандић
Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Пратите нас
Андрија Мандић, предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта, изјавио је да Влада Црне Горе није заслужила прелазну оцјену, додајући да 41 посланик владајуће коалиције сматра да је садашње стање неодрживо.
Мандић је гостујући на Телевизији Адриа вечерас саопштио да сада постоји неколико путева изласка из кризе власти у Црној Гори.
„Један је пут реконструкција Владе за коју се, у овом тренутку, залаже највећи број посланика. Други пут је избор нове Владе, а ако се не постигне ниједан од тих договора, односно циљева које смо поставили, онда ће на крају сигурно услиједити трећи пут да ћемо морати да питамо народ како ће се радити даље“, казао је Мандић.
Мандић је подсјетио да је премијер Здравко Кривокапић, приликом формирања Владе Црне Горе 4. децембра прошле године, тражио 200 дана за оцјену њеног учинка.
Он је казао да се, када се анализира шта је Влада Црне Горе урадила у том периоду, каква су била очекивања и изборна обећања, може констатовати да извршна власт није заслужила прелазну оцјену.
„Након тих 200 дана ми смо констатовали и саопштили: Влада у оваквом саставу нема нашу подршку. И од тада, до данашњег дана, имамо разговоре, преговоре, повећавао се број политичких субјеката који су, такође, исказивали незадовољство радом Владе. Сада је свих 41 посланика на позицији да је тренутно стање неодрживо“, истакао је Мандић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала