- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден објавио став Америке за Западни Балкан

© AP Photo / Andrew HarnikАмерички председник Џо Бајден у Белој кући
Амерички председник Џо Бајден у Белој кући - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден је разговарао са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен о Западном Балкану, и том приликом је изразио снажну подршку наставку процеса приступања земаља овог региона Европској унији, наводи се на званичном сајту Беле куће.
Бајден је током јучерашњег телефонског разговора са Фон Дер Лајен потврдио и своју подршку Европској унији, кључном партнеру Сједињених Држава, и своју посвећеност наставку примене резултата постигнутих на самиту САД и ЕУ у јуну, наводи се у саопштењу Беле куће.
Они су разговарали и о важном послу америчко-европског Савета за трговину и технологију, који се састао у Питсбургу 29. септембра, како би се обезбедило да правила која регулишу глобалну трговину и кључне и нове технологије, буду укорењена у демократским вредностима и тржишним принципима.
Бајден је нагласио важност омогућавања прекограничног протока података и изједначавања услова у међународном пореском систему.
Амерички председник је такође поздравио обновљену сарадњу САД и ЕУ у вези са ковидом 19 и предузимање корака за решавање климатске кризе, уочи самита КОП-26 у Глазгову касније овог месеца.
Председник Бајден је такође нагласио важност блиске сарадње САД и ЕУ у Индо-Пацифичком региону, пренео је Танјуг.
Балкан и утицај САД - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2021
СВЕТ
Чији је у ствари нови „словеначки“ предлог — цео Западни Балкан до 2030. у ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала