- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хаос у Љубљани: Хеликоптери надлетали град /видео/

© Фото : Твитер/nikola tesla prvi@dorcolsamodorcoПротести у Словенији
Протести у Словенији - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Пратите нас
Полиција је воденим топом и сузавцима разбила протест против владиних корона мера у Љубљани.
Демонстранти који су се окупили на Тргу републике главног града Словеније марширали су улицама против владиних мера изазваних корона вирусом.
Полиција је реаговала и употребила водени топ и сузавац.
Убрзо након тога протести су разбијени, а демонстранти су се раштркали по мањим улицама. Полиција је све пратила из ваздуха, односно из хеликоптера који је надлетао шире подручје центра града, преноси "Клиx.ба".
Демонстранти су се након полицијске офанзивне вратили на Трг републике, али у мањем броју.
Иначе, у светлу најаве новог масовног протеста против владиних мера у Љубљани, пре самита ЕУ – Западни Балкан, који почиње сутра, Влада Словеније је први пут у историји независности активирала члан 9. Закона о полицијским дужностима и овлашћењима.
То значи да ће полицијски службеници упозорити људе који изађу на протесте, а у случају непоштовања упутства могу деловати силом. Новина је што у овом случају не мора да се догоди насиље да би полиција реаговала.
Организатор протеста против епидемиолошких мера већ је најавио да ће уложити жалбу Уставном суду због одлуке која је, како кажу, "незаконита и неуставна".

Демонстранти покушали да уђу у редакцију Н1 Словенија

Група демонстраната покушала је вечерас да уђе у редакцију Н1 Словеније, а један од демонстраната је разбио и стакло на вратима редакције.
Пренос четвртог протеста на Тргу републике, који је екипа Н1 пратила уживо на веб страници n1info.si, морао је бити обустављен.
Поједини демонстранти покушали су да провале у просторије Н1, а новинари су успели да спрече улазак у редакцију у последњи час. Демонстранти, које екипа Н1 није пустила у просторије редакције, су се након тога разбеснели и разбили стакло на вратима. У просторије Н1 убачен је и сузавац, пренела је ова редакција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала