- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Јуче су вам све показали“: Порука Русије после пада Фејсбука и Инстаграма

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаРуски домен на интернету
Руски домен на интернету - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Пратите нас
Глобални прекид у раду друштвених мрежа и сервиса за размену порука, који се догодио у понедељак у Америци, обавезује Русију да развија свој сегмент информационо-комуникационих технологија, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Гостујући на Јутјуб каналу „Соловјов лајв“, Захарова је прокоментарисала јучерашњи глобални пад Фејсбука, Инстаграма, Воцапа на неколико часова, истакавши да је то „прича о тој истој информационој безбедности о којој руска страна толико говори, у оквиру које предлаже толико резолуција о сарадњи и интеракцији“.

„То је прича о томе да смо дужни да развијамо наш унутрашњи сегмент повезан са информационо-комуникационим технологијама. С обзиром на процесе који сада добијају на замаху у Америци, морамо да схватимо да се овакав локдаун може догодити у било ком моменту“, истакла је Захарова.

С тим у вези, портпаролка је скренула пажњу на неубедљиве тврдње оних који кажу да ће стимулисање сопственог сегмента интернета искључити Русију из глобалне мреже.
„Јуче су вам све показали. Не искључујемо се ми, него код њих технологије падају на такав ниво да су три и по милијарде људи искључене“, констатовала је Захарова.
Како је додала, прекид у раду мрежа могао је да наштети пословању многих људи, јер то за многе није забава.
Подсетимо, Фејсбук и друге платформе те компаније билe су недоступне скоро шест сати у неким деловима света. За кориснике у Србији почеле су да раде нешто пре поноћи.
Иконице апликација Фејсбук и Вотсап - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
ДРУШТВО
Мистерија пада Фејсбука — у игри неколико верзија зашто је пукао систем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала