- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Спрема се нови удар на Британију: ЕУ ће извршити притисак на Лондон

© Sputnik / Алекс Макнотон / Уђи у базу фотографијаВестминстерска палата и мост у Лондону
Вестминстерска палата и мост у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Пратите нас
Европске државе ће у року од неколико дана објавити мере којима ће извршити притисак на Лондон, како би га приморале да се придржава споразума о Брегзиту, према коме је Британија напустила Европску унију, саопштио је данас за радио „Европа 1“ француски министар за европска питања Клеман Бон.
Он није рекао које би то мере биле, али је у интервјуу приметио да Британија зависи од енергије којом се снабдева са европског континента, преноси Ројтерс.
Бон је поменуо и је да је Француска била огорчена због одлуке локалних власт острва Џерси, које није формално део Велике Британије али се води као њен аутономни посед, да одбију издавање дозволе за риболов десетинама француских пловила.
"У наредних неколико дана, а јуче сам разговарао са својим европским колегама о овој теми, предузећемо мере на европском или националном нивоу да извршимо притисак на Велику Британију“, најавио је Бон.
Француски министар је нагласио да ће ЕУ бранити своје интересе, пре свега дипломатски, али ако то не успе, онда и преузимањем мера и том приликом поменуо да је Британија у већој мери зависна од енергетских ресурса Уније и да јој у том смислу не иде у прилог да ради на штету ЕУ, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала