- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Узбуњивач: Фејсбук је знао какву штету Инстаграм наноси тинејџерима

© REUTERS / Dado Ruvic3 Д симбол Фејсбуковог лајка, обрнуто, испред америчке заставе.
3 Д симбол Фејсбуковог лајка, обрнуто, испред америчке заставе. - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Пратите нас
Бивши статистичар за податке у Фејсбуку, узбуњивач Франсес Хауген сведочи пред америчким Конгресом поводом њених оптужби да је компанија сакрила да је била свесна очигледне штете коју су тинејџери имали од Инстаграма (Фејсбукова компанија) и да фирма није била искрена у борби против мржње и ширења лажних информација.
Она је изашла се велким бројем оптужби на рачун Фејсбука, али је нагласила да је на десетине хиљада страница тајно копирала пре него што је напустила посао у Фејсбуковој јединици за грађански интегритет, пренео је АП.
Хауген је такође поднела жалбе пред савезним властима наводећи да је и Фејсбукова претрага показала да се повећавају мржња и ширење дезинформација, али да се компанија прави да то не види.
У недавном извештају Волстрит журнала базираном на њеним документима, Хауген је открила свој идентитет у емисији ЦБС-а у недељу увече, наводећи да "Фејсбук изнова и изнова показује да му је пречи профит него безбедност".
Хауген је, иначе, успешан инжењер информатике са мастер дипломом Харварда, а пре него што је ушла у компанију Фејсбук 2019. године радила је у у Гуглу и Пинтересту, преноси Танјуг.
Њено сведочење је и даље у току.
Прочитајте још:
Иконице апликација Фејсбук и Вотсап - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
ДРУШТВО
Мистерија пада Фејсбука — у игри неколико верзија зашто је пукао систем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала