- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски проширио санкције против Русије

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаКијев формулисао спољнополитичку стратегију, тражи од Русије репарације
Кијев формулисао спољнополитичку стратегију, тражи од Русије репарације - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски ставио је на снагу одлуку Савета за националну безбедност и одбрану о санкцијама против још три руска предузећа, као и против организатора и кандидата на изборима за Думу који су одржани на Криму и у Донбасу.
Санкције подразумевају блокирање актива, ограничавање тровинских операција, потпуно или делимично обустављање транзита ресурса, летова на територији Украјине, обустављање реализације економских и финансијских обавеза, забрана учешћа у приватизацији и друго.
Подсетимо, средином септембра СНБО Украјине је донео одлуку о увођењу санкција према организаторима избора за Думу на Криму и у Донбасу. Санкције су, како је тада рекао генерални секретар СНБО Алексеј Данилов, уведене против 53 члана изборних комисија, 33 кандидата и седам сарадника ФСБ.
Избори за Државну думу одржани су ове године од 17. до 19. септембра. Државна дума бира се на петогодишњи мандат по мешовитом изборном систему: 225 посланика бира се са страначких листа, још 225 – из једномандатних изборних јединица у једном кругу.
Избори у Русији - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2021
РУСИЈА
Украјина оптужила за „велеиздају“ све који су помогли „држави-агресору“ око избора на Криму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала