- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бизарна ситуација у Француској – нико није желео на турнир

© Sputnik / Лола ЂорђевићТениска лоптица
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
Пратите нас
На турниру челенџер нивоа у Француској десила се бизарна ситуација, пошто је немачки тенисер Матс Мораинг прошао у друго коло без борбе, јер нико није желео да се пријави за турнир.
Мораинг је требало да се у првом колу турнира у Мулерон-ле-Каптифу састане са француским ветераном Жилом Симоном, али је његов противник одустао пед дуел.
То је значило, с обзиром да се радило о одустајању пре првог кола, да је Мораинг требало да за противника добије неког од срећних губитника, односно оних који су поражени у квалификацијама.
Међутим, десило се нешто што се готово никада не дешава.
За улажење у главни жреб турнира након губитка у квалификацијама оно што је потребно је да се лично упишете на листу, са које, према ренкингу, тенисере прозивају ако неко одустане.
На појединим турнирима у прошлости се дешавало да доста губитника не буде уписано, или због тога што нису мислили да ће неко одустати, или због тога што нису желели да чекају.
У Мујерон-де-Каптифу је, како ствари стоје, било много таквих, па није било никога уписаног у листу срећних губитника, те је Мораинг победио без борбе.
Слична ситуација десила се недавно десила на турниру у Винстон-Сејлему, када је Ноа Рубин као срећни губитник добио прилику да игра против Ендија Марија.
Мари је разбио Американца са 6:2, 6:0, а онда је откривен бизаран сплет околности.
Наиме, Рубин је у том дану одиграо два меча, прво у квалификацијама а онда у првом колу против Британца, јер је био једини срећни губитник који је смео да изађе на мегдан Марију.
Остали који су изгубили у квалификацијама се нису пријавили за улогу срећног губитника тај дан, па је једини ко је преостао био Рубин, који је, на крају, извукао најдебљи крај.
Остали поражени у квалификацијама су сачекали следећи дан, када су кренула нова одустајања у главном жребу, након чега је кренула прозивка поражених у квалификацијама.
И тако су неки који су били у идентичној позицији као Рубин уместо дуела са вишеструким Гренд слем шампионом чак и добили директан пролаз у друго коло, јер су у главни жреб упали уместо носилаца...
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
СПОРТ
Драма се наставља: Аустралијан опен се сели због Новака?
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
СПОРТ
АТП покренуо истрагу због оптужби Рускиње; Зверев: Новинар кршио наредбу суда
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2021
СПОРТ
Пилић открио зашто на Западу не воле Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала