- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Оптужбе, апсурди, трикови и пречице: Рат Демократа и УРА око промена у влади

© FB/ Aleksa BecicАлекса Бечић
Алекса Бечић - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
Пратите нас
У Влади Црне Горе почео је други круг консултација премијера Здравка Кривокапића са представницима странака парламентарне већине о реконструкцији владе, а ГП УРА Дритана Абазовића и даље инсистира да реконструисана влада буде без политичара.
Посланик тог покрета, чији председник је једини политичар у актуелној влади, Милош Конатар уочи почетка састанка поновио је став УРЕ да би реконструисана влада требало да остане искључиво експертска и нестраначка.
Уследио је одговор Демократске Црне Горе Алексе Бечића с поруком да се од данашњег састанка очекује да превладају интереси грађана, а не апсурдна логика да једини који имају своја места у влади кажу да је то нестраначка влада
Притом се, кажу, оптужује 38 посланика, који немају ни једно место у влади да се боре за фотеље.
"Ако неко има скривене амбиције око председника владе, има времена за припреме до избора 2024. године, јер се знају демократски принципи и колико је који носилац добио подршке на изборима 30. августа прошле године", наведено је у саопштењу посланика Демократа Владимира Мартиновића.
Он је навео да грађани опредељују ко ће вршити коју државну функцију, а не трикови и пречице, попут трика око тужилачких закона и Тужилачког Савета.
"Данас се боримо за принципе: или потпуно нестраначка влада или стручњаци без дискриминације у влади", навео је Мартиновић, пренели су подгорички медији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала