- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спасибо, Марко! /видео/

© Sputnik / Пресс-служба ФК "Локомотив" / Уђи у базу фотографијаМарко Николић
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
Пратите нас
Локомотива из Москве се компилацијом снимака опростила од Марка Николића, српског тренера који је изненађујуће напустио клуб, упркос томе што је бележио сјајне резултате као шеф стручног штаба, упркос иницијалним сумњама.
Вест о томе да ће Николић, српски тренер, сести на клупу славне Локомотиве и то уместо легендарног Јурија Сјомина није наишла на позитивне реакције, али су сви релевантни фудбалски фактори упозоравали на то да ће Руси тек видети ко је Марко.
Понет величином Сјомина, који је у Локомотиви провео чак 27 година, жестоке критике на рачун Николића, без прилике да види и чује како он ради, дао је чак и члан руске Државне думе Игор Лебедев.
„Не могу да замислим... Да су довели Гвардиолу, Зидана, Венгера, Муриња... Какав Николић? Ко је чуо за њега? На ком месту је био у првенству Србије? На последњем?“, горео је Лебедев од беса.
Није Николића то спутало, напротив, толико тога је прошао у српском фудбалу, вређан је чак и од стране колега, назван „ћелавим препотенком“, омаловажаван, спутаван, али је успео оно што ће ретко ко – у ери доминације Црвене звезде освојио је дуплу круну са Партизаном и свим критичарима запушио уста.
За сва времена.
Тако је било и у Москви, Николић је довео Локомотиву до Лиге шампиона, потом освојио и Куп Русије, сјајно је радио, бележио одличне резултате заједно са својим стручним штабом и играчима.
Али...
„Клипови“ које су у његове точкове постављали „изнутра“ навели су га да оде из Москве, али га Москва никада неће заборавити.
„Имаћемо шта да памтимо и чиме да се поносимо, хвала за посао, Марко!“, наведено је у поруци Локомотиве.
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
СПОРТ
Немац стоји иза циркуса у Москви – кочио рад Србина и на крају га отпустио
Марко Николић на мечу Локомотиве и ЦСКА - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
СПОРТ
Кунг-фу потез пресео Србину и Локомотиви /фото/
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2021
Русија је научила једну изреку из Србије – уз овације /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала