- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Американци шаљу специјалца за Балкан али су и Руси у дипломатској офанзиви I Од четвртка до четвртка

Пратите нас
Иако је у Крању усвојена Декларација о подршци европској перспективи Западног Балкана Вилијам Монтгомери упозорава да би на овом простору могло доћи до нових сукоба. Постоје назнаке да ће САД послати новог специјалног известиоца за Косово. Милорад Додик поручује да Европа разбија БиХ, а у Црној Гори и даље траје сага о реконструкцији Владе.
О свим овим темама у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка“ разговарамо са историчаром и политичким аналитичаром Драгомиром Анђелковићем.
Питамо га у којој мери је декларација усвојена на Самиту лидера Европске уније и Западног Балкана другачија у односу на претходне? Зашто САД поред Габријела Ескобара и Метјуа Пламера желе још једног човека задуженог за Балкан? Да ли има реалних основа у предвиђању бившег америчког амбасадора Вилијама Монтгомерија да би могло доц́и до нових сукоба на Балкану? Шта представља потез Приштине да отвори конкурс за пријем 850 нових регрута за потребе снаге Косовских безбедносних снага? Да ли ЕУ разбија Балкан као што тврди Милорад Додик? Хоће ли Црна Гора добити реконструисану или нову Владу?
Емисију води и уређује Наташа Милосављевић.
Од четвртка до четвртка, 07.10.2022.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала