- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Борисов на Златибору: Надамо се дугорочном уговору о испоруци гаса у Србију

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗаменик премијера Русије Јуриј Борисов
Заменик премијера Русије Јуриј Борисов - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
Пратите нас
Заменик председника Владе Русије Јуриј Борисов нада се да ће до краја 2021. године бити склопљен дугорочни уговор о испоруци гаса из Русије у Србију.

„Завршили сте изградњу свог дела 'Турског тока'. Сада је Србија практично осигурала своју енергетску безбедност у смислу потрошње гаса у потребној количини. Такође, веома је добро што сте постали транзитна земља за гас. Надам се да ће 'Гаспром' до краја године склопити споразум по повољним условима и надам се дугорочном уговору о испоруци гаса у Србију“, рекао је Борисов на седници руско-српског Међувладиног одбора за трговину, економску и научно-техничку сарадњу.

Како је додао, посебну пажњу заслужује завршетак пројекта стварања нових, неопходних рута за испоруке гаса у Србију и друге балканске земље.
Седница Међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије почела је данас на Златибору, а седницом копредседавају заменик председника Владе Русије Јуриј Борисов, који је јуче допутовао у Србију, и министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.
Потписивање уговора о испоруци гаса из Русије у Србију - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
ЕКОНОМИЈА
Уз повољну цену руског гаса у Србији и ове зиме — топло /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала