- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хрвати поручили Американцима: Не мешајте се

© AFP 2023 / DAMIR SENCAR / POOL /Хрватске заставе
Хрватске заставе - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
Пратите нас
Министарство одбране Хрватске поручило је, поводом недавних информација у јавности да Сједињене Државе морају да „аминују“ хрватску набавку француских ловаца „рафал“, да Американци у тај посао немају шта да се мешају.
„Француска је изворни произвођач авиона ‘рафал’ и његове целокупне опреме која је НАТО компатибилна. Самим тим, не постоји добијање дозволе за пренос власништва Републици Хрватској од неке друге државе, па тако ни од САД“, наводи се у саопштењу хрватског министарства које је пренео „Т портал“.
У саопштењу се даље наводи да, као што је Министарство одбране и досад набављало опрему за неке друге борбене системе који се користе у Хрватској војсци, тако и за „рафале“, ради се о засебној набавци опреме која укључује америчке компоненте у одговорности Министарства одбране као крајњег корисника.
„По свему наведеном, већ се разговарало са представницима Амбасаде САД у Хрватској. Преговори Хрватске и Француске о уговору за куповину 12 авиона ‘рафал’ у завршној су фази и уговор ће бити потписан на време, пре краја године“, истакло је хрватско министарство.
Француски ловци Рафал слећу на носач авиона Шарл де Гол - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2021
Колико ће Хрватску коштати француски авиони?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала