- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Напад пре искрцавања: Руски војни експерти предложили нови метод борбе против америчког десанта

© Sputnik / Алексей Олисько / Уђи у базу фотографијаАмерички маринци и естонски извиђачи искрцавају се на обалу Балтичког мора током војних вежби "Baltops 2010"
Амерички маринци и естонски извиђачи искрцавају се на обалу Балтичког мора током војних вежби Baltops 2010 - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
Пратите нас
Руски војни стручњаци предложили су нови метод борбе против потенцијалног десанта америчке војске са мора – реч је о заједничком деловању авијације и роја малих јуришних дронова.
Како се наводи у чланку који је објављен у у листу „Ваздушно-космичке снаге. Теорија и пракса“, Русија има дугу морску границу, развија Северни морски пут, полажу се претензије на њену територију на Далеком истоку и у другим регионима, у току је такмичење у освајању ресурса на Арктику. Научници истичу да је стога актуелно питање ефикасних начина борбе против могућег десанта са мора.

„Данас је могући противник значајно повећао своје борбене могућности за извођење десанта са мора тако што је уврстио у наоружање нове универзалне десантне бродове и лебделице за десант и искрцавање“, наводе експерти, додајући да америчке снаге имају и нека друга амфибијска возила.

Они предлажу да се снаге могућег противника пре искрцавања нападну малим беспилотним летелицама.
„Након што добију ознаке циљева, беспилотне летелице лете у одређено подручје и уз помоћ противпешадијских мина и муниције малог калибра нападају војску, хеликоптере (авионе) који се налазе на палубама, ометају нормалан рад борбених јединица, оштећују радарске антене противника“, наводе научници.
Истовремено, дронови бацају на десантне бродове противника мале радио-станице које емитују радио-сигнале и тако обележавају мете за хеликоптере и авионе.
Аутори чланка истичу да ће таква активна дејства омогућити да се на обали распореди наоружање Копнених снага и на крају осујете планови противника.
Дизел-електрични ледоломац Иља Муромец Северне флоте Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2021
РУСИЈА
Добили смо Хладни рат, али губимо Ледени: Америка признаје пораз
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала