- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Одбор Сајма књига: Без услова за одржавање манифестације

© Tanjug / OKSANA TOSKICСајам књига у Београду
Сајам књига у Београду - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
Пратите нас
Одбор Сајма књига констатовао је на данашњој седници заједнички став удружења издавача да не постоје услови за одржавање и успешну реализацију 65. Међународног београдског сајма књига.
Како се наводи у саопштењу Одбора сајма књига, оснивач, управа Београдског сајма и Одбор Београдског сајма књига, учинили су све да се, зарад континуитета и значаја Сајма књига на културној мапи Србије и Региона, Сајам књига одржи.
С тим у вези Одбор наводи да је у јуну предложио одржавање Сајма књига у септембру, исправно предвиђајући могуће препреке за одржавање сајма у октобарском термину.
„Тај предлог, иако првобитно прихваћен од стране издавача је промењен, и Сајам је на њихов захтев враћен у октобарски термин. Град Београд, управа Сајма и Одбор Сајма књига су били спремни да се Сајам књига одржи и у постојећим епидемијским условима — уз посету вакцинисаних и са негативним тестом и обезбеди бесплатан улаз за оне који би прву вакцину примили током Сајма књига, као вид подршке имунизацији и успеху манифестације и да дотира 50 одсто трошка излагачког простора“, стоји у саопштењу.
Како се додаје, Одбор „разуме став издавача, али са колегијалне стране сматра да излазак у јавност било које групације и прејудицирање одлуке Одбора Београдског сајма књига не доприноси манифестацији“.
„Када се створе услови прихватљиви за све, организоваћемо Сајам књига“, поручили су из Одбора Сајма књига.
Сајамска улица некада пуна посетилаца - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
ДРУШТВО
Отказан Сајам књига у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала