- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Не сумњамо да ће СЗО одобрити „Спутњик Ве“

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаКорона вирус вакцина
Корона вирус вакцина - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције не сумња да ће Светска здравствена организација (СЗО) одобрити руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), изјавио је директор Фонда Кирил Дмитријев.

„Ми верујемо да ће ускоро, у октобру, представници СЗО посетити Русију и не сумњамо да ће СЗО одобрити вакцину“, рекао је Дмитријев на конференцији „Блумберг инвест глобал“.

Он је у говору навео и да ће у октобру бити произведено више од 100 милиона доза руских вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ и „Спутњик лајт“, док ће у новембру 50 одсто ових вакцина бити произведено у иностранству.
Помоћница генералног директора СЗО Марианђела Симао је изјавила да је правни проблем, због кога је заустављен процес одобрења вакцине „Спутњик Ве“, решен и да ће се процес наставити након усаглашавања документације. Према њеним речима, реч је о подацима које је потребно унети у досије, а који се чекају од Руског фонда за директне инвестиције, као и о завршетку инспекција у Русији.
Недавно је министар здравља Русије Михаил Мурашко изјавио да су уклоњене све препреке за признавање руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) у СЗО и да су преостале неке административне процедуре.
Ампуле са руском вакцином Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2021
РУСИЈА
Европска агенција за лекове тражи додатне информације о "Спутњику Ве"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала