- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда разбила „понос Изреала“ усред Тел Авива!

© Фото : Адмиралбет АБА лига / Драгана СтјепановићДејан Давидовац и Никола Калинић – КК Црвена звезда
Дејан Давидовац и Никола Калинић – КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде победили су Макаби из Тел Авива 75:63 у другом колу Евролиге. Актуелни шампион Србије и региона одиграо је страшну утакмицу и заслужено се враћа у Београд са важним тријумфом.
Изабраници Дејана Радоњића одиграли су перфектну утакмицу у Тел Авиву, од првог до последњег минута контролисали су меч и ни у једном тренутку се није поставило питање победника.
Најефикаснији у победничком тиму био је Никола Калинић са 19 поена, пет скокова и пет асистенција, Волтерс га је пратио са 17, док је Митровић постигао 12 и уз то је имао 11 скокова.
Код Макабија бољи од осталих био је Скоти Вилбекин са 18 поена и четири асистенције.
Црвено-бели били су страшни у одбрани, а опет у нападу јако паметни и од старта се видело да ће ово бити добра утакмица за њих.
Звезда је меч отворила серијом 10:0 и одржавала је предност током свих десет минута прве четвртине. Дефанзива је била паклена и прву деоницу гости из Београда добили су 20:10.
И друга четвртина била је јако добра за актуелног шампиона Србије. Макаби је само у једном тренутку, преко Анђела Калојара, успео да дође до -6, али Звезда је одбила налет и до краја полувремена одржавала је предност.
На петнаестоминутну паузу отишло се са осам поена предности екипе Дејана Радоњића (27:35). Калинић и Митровић издвојили су се у првом полувремену, али цела екипа је одиграла сјајно и у оваквој игри никако не треба издвајати појединце.
У наставку утакмице предност црвено-белих само је расла. Волтерс се офанзивно прикључио Митровићу и Калинићу, сјајан допринос дали су Добрић и Лазаревић, док одбрана ни у једном тренутку није попуштала.
Звезда је крајем треће четвртине сломила отпор противника када је разлика отишла на +17. У четвртој деоници било је и +20 за Звезду, али Макаби је успео да смањи заостатак и на крају доживи частан пораз.
Мурали Петровића, Јокића и Дончића осветлали најпознатији кошаркашки кварт на свету /видео/
Скандал у Америци – ухапшен бивши члан Партизана и још 17 кошаркаша!
Српско име доминира у америчком истраживању – због Јокића, али и једног бисера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала