- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Колико кошта „убиј Србина“?

© Фото : Задар/Звонко Куцелин/АБА лигаНавијачи КК Задар
Навијачи КК Задар - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
Пратите нас
Кошаркашки клуб Задар кажњен је са 2.500 евра јер су њихови навијачи на утакмици против Партизана узвикивали „убиј Србина“, што је само упозорење, према речима првог човека клуба.
Инцидент се догодио у првом колу АБА лиге, када је Партизан савладао Задар на гостовању резултатом 78:73.
Тада су Задрани одлучили да током меча скандирају увредљиве повике према гостујућем табору, а сада је стигла казна од Дисциплинског судије регионалног првенства.
„Добили смо новчану казну у износу од 2.500 евра. Казнили су нас због вређања на националној основи службених особа и судијске тројке из Словеније (Матеј Болтаузер, Дамир Јавор и Едо Јавор), затим је вређан и састав Партизана. Ради се о повицима 'убиј Србина', 'цигани' и 'словеначко г****о', спомињала им се и мајка. Ово нам је само упозорење, казна ће нам бити и већа, ако се ово буде понављало“, рекао је први човек клуба Жељко Жилавец за локални лист „Антена“.
Подсетимо, овакво понашање домаћих навијача није прошло позитивно код једног дела Задрана, па су стигле и осуде на друштвеним мрежама.
„Опет смо сведочили срамотним узвицима 'убиј Србина', па се након тога певало 'Ево зоре, ево дана'. Класична и излизана плејлиста, углавном незрелих малолетника. Ви нисте навијачи, ви сте срамота због којих ће клуб добити прву казну“, наведено је на незваничној навијачкој страници КК Задар.
Дабл-дабл за 16 минута, али – Бјелица победио Јокића! /видео/
Нови Јокић? /видео/
Митровић бриљирао – Звезда фуриозном игром у завршници победила Будућност!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала