- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Биткоин и данас незаустављиво расте

CC0 / Pixabay / Биткоин
Биткоин - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
Пратите нас
Биткоин је данас премашио границу од 55 хиљада долара, први пут у четири недеље, захваљујући потражњи институционалних улагача.
Почетком септембра биткоин је пао испод те границе због велике распродаје деоница компанија које послују с криптовалутама и блокчејн технологијом.
Та криптовалута у уторак је накратко досегнула 50.808 долара, стабилизиравши се потом на 50.498 долара док се данас креће нешто преко 55.000 долара.
Раст вредности објашњава се проширењем понуде институционалних услуга у криптовалутама у банкама и финансијским институцијама које настоје удовољити све снажнијој потражњи улагача.
Амерички "Бенккорп" објавио је да уводи услугу управљања имовином у криптовалутама, намењену менаџерима за институционална улагања који имају приватна средства у САД и на Кајманским острвима. Анализа компаније "Кондеск" показала је да је биткоин у трећем тромесечју порастао 25 посто, а етер 32 посто, наводи Ројтерс.
Раст биткоина прати и друга највреднија криптовалута етерум која у овом тренутку вреди око 3.618 долара, пренео је банкар.ме.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала