- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је време за судар шампиона Европе и Америке?

© AFP 2023 / INA FASSBENDERАнадолу Ефес прославља титулу шампиона Европе 2021.
Анадолу Ефес прославља титулу шампиона Европе 2021. - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
Пратите нас
Турски кошаркашки стручњак Ергин Атаман, тренер Анадолу Ефеса, рекао је да би његова екипа играла плеј-оф НБА лиге и изазвао америчког шампиона рекавши да је време да се састану најбољи са европског и америчког тла.
Атаман је у Ефес дошао по трећи пут у каријери 2017. године и од тада успео да склопи моћан тим који је прекинуо доминацију Фенербахчеа.
Прошле сезоне је отишао корак даље и турски тим одвео на кров Европе, а према садашњим изјавам се може видети да је и даље изузетно поносан на тај успех.
„Променио сам судбину турске лиге у последње три године. Пре мене Фенербахче је увек освајао титулу, а откад сам дошао нису освојили ништа. МИслим да бисмо могли да играмо у плеј-офу НБА лиге“, рекао је самоуверени Атаман за „ДАЗН“.
У фудбалу постоји традиционално такмичење између најбољих тимова свих континената у виду ФИФА Клупског светског првенства, а Атаман позива да се нешто слично уведе и у кошарци.
„Волео бих да то играмо. Утакмица између шампиона Евролиге и НБА. Сви причају о томе. Време је за то!“, узбуђено је прокоментарисао.
Уследиле су критике на одлазак важних играча из Европе у току НБА сезоне, што је највише захватило Реал Мадрид прошле године у виду одлазака Габријела Дека и Факунда Кампаца.
„Мислим да је велика грешка што неки важни играчи у Европи одлазе у НБА током сезоне. Неприхватљиво је за тржиште и престиже Евролиге оно што се догодило прошле сезоне Реалу“, рекао је Атаман који је овог лета успео да задржи најбољег играча Европе Василија Мицића, иако је Србин имао прокречен пут ка Оклахома Сити Тандеру.
Што се тиче личног одласка у НБА, што је нешто практично незапамћеног за НБА тренере, каже да ишчекује понуду.
„Спреман сам да идем ако ми неко да понуду. Освојио сам све у Европи, тренирао сам разне НБА играче и звезде последњих неколико година. Људи кажу да Ефес гаји стил као у НБА – а ко је Ефесов тренер? Ергин Атаман! Спреман сам да оде у НБА тим, али видећемо шта ће се догодити“, подвукао је 55-годишњи Турчин.
Српски кошаркаш Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
СПОРТ
У центру пажње Србинова „банана“ – Ефес уништио Бешикташ
Нејт Волтерс у дресу Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
СПОРТ
Звездин Американац послао поруку Ђоковићу /видео/
Василије Мицић, српски кошаркаш - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2021
СПОРТ
Мицић поново испред свих у Европи!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала