- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Грађански покрет УРА: Пре реконструкције Владе анализа њеног рада и изгласавање Тужилачког савета

© Sputnik / Милена ЦмиљанићЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
Пратите нас
Грађански покрет УРА одговорио је црногорском премијеру Здравку Кривокапићу на упит који је дао странкама актуелне већине о преговорима за реконструкцију Владе.
Њихов одговор преносимо у целости:
"Поштовани г. Кривокапићу,
Као што Вам је познато Грађански покрет УРА, као политички субјекат који чини актуелну већину, је увијек био отворен за сарадњу и разговоре и радио је све да актуелна 42. Влада Црне Горе буде успјешна и оствари све своје зацртане циљеве.
Како је потреба за унапређењем рада потребна и пожељна у сваком процесу ми смо расположени за разговор поводом унапређења рада Владе и њеног функционисања. За Грађански покрет УРА реконструкција Владе може се заснивати само на истим принципима на којима актуелна Влада Црне Горе и функционише – дакле, то је експертско-нестраначки принцип.
Прије наставка разговора о реконструкцији Владе цијенимо да је неопходно направити анализу о досадашњем раду Владе, оствареним резултатима и циљевима сваког појединачног министарства и министра/арке.
Анализа рада може бити саставни дио годишњег Извјештаја о раду Владе. Само на основу јасних показатеља и мјерљивих параметара у свим ресорима може се разговарати о унапређењу у министарствима, како кадровски, тако и у њиховој структури.
Стога предлажемо да се сљедећи састанак парламентарне већине организује након достављања Извјештаја о досадашњем раду Владе.
Сваки разговор о реконструкцији који се не заснива на објективној процјени учинка рада Владе, за нас представља договоре о подјели министарских фотеља а не потребу за унапређењем рада Владе у остваривању јавног интереса.
Такође, користимо и ову прилику да нагласимо да је за УРУ изгласавање Тужилачког савјета апсолутни државни и друштвени приоритет и да он не може бити дио разговора о евентуалној реконструкцији Владе.
Очекујемо стога да нам писано доставите одговор да ли је за Вас прихватљиво да изгласавање Тужилачког савјета буде условљено договором о реконструкцији Владе", пренео је Дан.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала