- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Курц се каје

© Sputnik / Лола ЂорђевићСебастијан Курц
Себастијан Курц - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
Пратите нас
Аустријски канцелар Себастијан Курц обратио се вечерас грађанима Аустрије, истичући да намерава да што је брже могуће покаже да су оптужбе против њега нетачне и указао спремност њега и његове Народне партије (ОВП) на наставак рада у Влади.
„Протеклих дана видљива је иритација и несигурност. Много тога се меша, а важно је да се неке ствари раздвоје. На једној страни постоје СМС поруке од пре пар година, неке су и од мене, које су у емоцији тако формулисане како то данас не бих урадио. На другој страни постоје оптужбе за кривична дела против мене које су нетачне", рекао је он.
Курц је казао да је добро што у правној држави, каква је Аустрија, свако има могућност да докаже да је реч о нетачним оптужбама.
„Председник Аустрије рекао је вечерас да претпоставка невиности мора да важи за сваког, а мислим да политичари не треба да буду боље третирани по том питању од грађана, али не и лошије. Добро је што ћу моћи у даљем поступку да негирам све оптужбе против мене", додао је.
Курц је истакао да ће учинити све да се обезбеди што брже расветљавање случаја, јер је то пре свега, како је навео, у његовом интересу.
"Поред питања оптужби за нешто из 2016. године, поставља се и питање шта је са владом и земљом. Као канцелар и председник ОВП разговарао сам са тимом из моје странке и дошли смо до закључка да као демократе прихватамо ако постоје друге већине у парламенту, али истовремено желимо да нагласимо да смо као тим у Влади делотворни и да желимо даље да радимо. То смо доказали годину и по дана са коалиционим партнером у борби против пандемије, у опоравку привреде", рекао је он.
Курц је нагласио да ће остати у сталном дијалогу са председником државе и учинити све за очување стабилности земље, али и са вицеканцеларом којем ће, како је навео, понудити разговоре о даљем раду Владе.
Аустријски медији објавили су раније да тужилаштво сумња да је Министарство финансија куповало рекламе у таблоиду „Естерајх“ у замену за извештавања и улепшавање истраживања јавног мњења у корист канцелара Курца и његове партије.
Курц и још девет особа су под истрагом за корупцију, подмићивање и примање мита.
Себастијан Курц - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
СВЕТ
Курц и још девет особа под истрагом за корупцију, подмићивање и примање мита
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала