- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Морао сам да једем ‚храну за сиромашне‘, породица је патила због мојих грешака“

© AFP 2023 / THOMAS COEXМарк Филипусис и Роџер Федерер
Марк Филипусис и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
Пратите нас
Некада веома успешан тенисер Марк Филипусис открио је тешке детаље из свог живота и присетио се тренутка када је дотакао дно и када је морао да, како каже, једе „храну за сиромашне“.
Аустралијанац је током професионалне каријере освојио 11 трофеја, играо финале УС опена и Вимблдона и био осми играч планете.
Због учесталих повреда није направио додатан искорак ка вечности, а када је завршио са играњем тениса уследили су велики проблеми.
„Сањао сам да постанем професионални тенисер и моја породица је све ставила на коцку. Мој отац је имао добар посао у банци, али је дао отказ како би мени помогао да испуним своје снове. Добра вест је да сам успео и да отац и мајка више нису морали да раде, али касније сам дошао у тешку ситуацију“, рекао је Филипусис.
Многи професионални спортисти често заврше без новца након каријере јер не могу да се опросте од лоших навика, а прилив финансија без турнира и спонзора није довољан да се исти стил живота сачува.
Филипусиса годинама прати анегдота да је једанпута отишао у најближу продавницу и купио аутомобил од 100.000 долара – јер није могао да нађе слободно такси возило.
„Када сте спортиста последња ствар у животу о којој желите да размишљате јесу 'кишни дани'. Неколико месеци сам био у 'дауну'. Нисам могао себи ништа да приуштим, молио сам пријатеље да ми дају новац за храну. Седам дана смо знали да једемо тестенину од купуса коју је моја мајка раније звала 'храна за сиромашне'. То су били купус и мало тестенине са зачинима. Најгоре ми је било да гледам како породица пати због мојих грешака“, додао је сада већ 44-годишњи Аустралијанац.
Пазите шта пишете, ФБИ је на задатку!
Да ли сте знали за овај рекорд? Двојица испред Ђоковића – један очекивано, други не
Шта заправо значи порука коју је упутио Федерер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала