- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Нова забрана Гугла: Нема зараде од „лажних тврдњи о климатским променама“

© AP Photo / Jens MeyerГугл
Гугл - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
Пратите нас
Компанија Гугл ће забранити објаву дигиталних огласа који „промовишу лажне тврдње о климатским променама“ поред других огласа, чиме се нада да ће тако ограничити приходе оних који негирају климатске промене и зауставити ширење дезинформација на својим платформама.
Компанија је објавила на свом блогу да ће нова мера бити примењена и на Јутјубу, који је прошле недеље најавио опсежно сузбијање дезинформација о вакцинама. Из Гугла су саопштили да се Јутјуб садржаји са „лажним тврдњама о климатским променама“ тако неће моћи да се монетизују.
„Све више наших оглашивача и медијских партнера обратило нам се директно изразвши забринутост због огласа који се објављују поред њихових, а промовишу нетачне тврдње о климатским променама. Оглашивачи једноставно не желе да се њихови огласи приказују поред таквог садржаја“, наводи Гугл, а преноси агенција АП.
Новим мерама ће се „забранити рекламирање и монетизација садржаја који је у супротности са установљеним научним консензусом о постојању и узроцима климатских промена“, наводи се у Гугловом блогу.
Ограничења ће бити уведена на садржаје у којима се климатске промене називају обманом или у којима се негира да су емисије гасова са ефектом стаклене баште и људске активности допринеле дугорочном загревању земље.
Из Гугла су објаснили да ће користити аутоматизоване алате и људе рецензенте за спровођење нове мере када она ступи на снагу у новембру.
Ова компанија, један од два доминантна играча у глобалној индустрији дигиталних огласа, прошле године је зарадила 147 милијарди долара прихода од огласа.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
ДРУШТВО
Бруталном цензуром Запад ратује против „оаза другачијег мишљења“, водећи свет у тоталитаризам
Надзор - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2021
Велики брат вас посматра: Запад се претвара у друштво тоталног надзора
Јутјуб лого - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2021
Русија оптужила Јутјуб за редовно цензурисање руских медија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала