- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Анђела Нинковић наступила са најпопуларнијим балетаном

© Фото : Спутњику уступила Полуњин Инк продукција Сергеј Полуњин и Анђела Нинковић у представи „Данте Метаноја”
Сергеј Полуњин и Анђела Нинковић у представи „Данте Метаноја” - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
Пратите нас
Студенткиња соло певања, осамнаестогодишња Анђела Нинковић наступила је са најпопуларнијим балетским играчем данашњице, Сергејем Полуњином на престижном фестивалу у Равени у балетском спектаклу посвећеном Дантеу.

Као Дантеова Беатриче у продукцији Полуњин Инк

Талентована Београђанка, Анђела Нинковић је учествовала у светској премијери балетске представе „Данте Метаноја“ Полуњин Инк продукције на чувеном Равена Фестивалу у театру „Алигијери“. Овај несвакидашњи музичко-сценски спектакл изведен је у част Дантеа – по мотивима „Божанствене комедије“. Поред највеће звезде балета Сергеја Полуњина, на сцени се појављује Анђела која гласом оживљава лик Дантеове музе, Беатриче.
© Фото : Спутњику уступила Полуњин Инк продукција Сергеј Полуњин и Анђела Нинковић у представи „Данте Метаноја”
Сергеј Полуњин и Анђела Нинковић у представи „Данте Метаноја” - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
Сергеј Полуњин и Анђела Нинковић у представи „Данте Метаноја”
„Веома ми је драго што сам наступала са Полуњином. То ми много значи за будућу каријеру. Његов покрет и мој глас су се међусобно допуњавали“, истакла је Анђела поводом ове представе гостујући у Спутњику.
Анђела Нинковић се бави музиком од своје пете године. Да је реч о вансеријском сопрану потврђује чињеница да јој је чувени композитор мјузикла Ендру Лојд Вебер лично уступио свој комплетан опус на извођење, као и да је наступала у Миланској скали са само четрнаест година. Анђела је имала прилику да свој глас усавршава код легендарне оперске диве Бисерке Цвејић. Била је њена најмлађа и последња ученица.
Нинковићева је добитница великог броја престижних признања на јуниорским такмичењима широм света. Тренутно студира на Музичкој академији Универзитета Слобомир, смер соло певање, у класи професорке Анастасије Холц.
Цео интервју са Анђелом Нинковић погледајте у видеу:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала