- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ситуација у ОЗХО исполитизована, тако и треба тумачити испаде против Русије

© AP Photo / Peter DejongОЗХО
ОЗХО - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
Пратите нас
Ситуација у Организацији за забрану хемијског оружја је исполитизована и то изазива незадовољство многих, изјавио је стални представник Русије при тој организацији Александар Шуљгин. Он каже да је неопходно вратити ствари на деполитизован колосек.

„Ситуација изазива незадовољство многих. Многе државе-чланице све јасније изражавају крајњи замор због тензија и политизације чак и око техничких питања. Постоји јасан став да је неопходно активности ОЗХО вратити на деполитизован колосек“, рекао је Шуљгин.

Та напетост која постоји резултат је напора уске групе држава које желе да је подреде својим геополитичким интересима, навео је стални представник Русије.
„Управо у том контексту треба тумачити непријатељске испаде против наше земље“, додао је он.
Подсетимо, Русија је раније данас предала демарш ОЗХО као одговор на писмо 45 држава у вези са наводним тровањем опозиционара и блогера Алексеја Наваљног.
Руска страна у демаршу тражи од Техничког секретаријата ОЗХО да преда копију вербалне ноте и документа у прилогу сталном представнику Уједињеног Краљевства и мисијама Немачке, Француске и Шведске.
Како се наводи у демаршу, Немачка, Француска и Шведска дужне су да до 16. октобра доставе ОЗХО одговоре на питања Русије у вези са ситуацијом око Наваљног.
Технички секретаријат је потврдио да је уручио руски демарш Великој Британији, Немачкој, Француској и Шведској, навео је Шуљгин. За сада није било никакве реакције тих земаља.
Претходно су Сједињене Државе и још 44 земље преко ОЗХО упутиле Русији списак питања о инциденту с Наваљним и навели да ће на одговоре чекати 10 дана.
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
РУСИЈА
Русија предала демарш за ОЗХО у вези са „случајем Наваљни“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала