- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Корона еволуирала у телу рудара: Амерички научници имају нову теорију о настанку вируса

© AP Photo / Wang ShenРадници у заштитним оделима дезинфикују платформу железничке станице у Јичангу у кинеској провинцији Хубеј. Кина је поново отворила неке железничке и аутобуске станице након укидања карантина у провинцији Хубеј
Радници у заштитним оделима дезинфикују платформу железничке станице у Јичангу у кинеској провинцији Хубеј. Кина је поново отворила неке железничке и аутобуске станице након укидања карантина у провинцији Хубеј - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Пратите нас
Нови вирус корона могао је да еволуира у року од неколико месеци у телу једног рудара који се 2012. године заразио сличним вирусом , пише британски „Телеграф“ позивајући се на изјаву извршног директора организације „Бајосајенс Рисорс Проџект“ Џонатама Латема.
Према речима експерта, вирус може да изводи „еволутивне скокове“ и да преживи бројне мутације у случају када се дуже време налази у телу човека.
Према подацима листа, код шест рудара, који су чистили остатке измета шишмиша у руднику у кинеској покрајини Јунан, утврђена је болест налик на пнеумонију. Тројица су умрла а остали су провели у болници око шест месеци.
Годину дана након смрти рудара научници из Вухана са том истом месту открили коронавирус шишмиша RaTG13, који 96 одсто идентичан са вирусом који изазов ковид 19.
„У телу само једног рудара је морало да буде неколико стотина мутација које су водиле настанку Sars-Cov-2. Деценије су стале у шест месеци. Према нашој теорији, иста еволуција се догодила у плућима рудара после загонетне болести 2012. године. Дошло је да цурења вируса из узорка узетог од рудара“, наводи Латем.
Он је додао и да је у области око рудника регистрован велики број различитих коронавируса.
„Лечење неких од њих је трајало шест месеци и довело је до еволуције нових адаптираних коронавируса код човека“, закључио је он.
Узорке вируса који је покосио рударе послат је научницима у Вухан где је прво регистрован ковид 19.
Институт за вирусологију у Вухану - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
СВЕТ
Испливали докази: Амерички институт финансирао испитивања вируса корона у Вухану од 2014.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала