Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Небојша Стефановић: Спреман сам да идем одмах на полиграф /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићМинистар Небојша Стефановић
Министар Небојша Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Пратите нас
Министар одбране, а некадашњи министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић изјавио је на конференцији за медије да је лаж да је предводник групе завереника која има за циљ да сруши председника Србије Александра Вучића и да је спреман да одмах оде на полиграфско тестирање.
"Лаж је да сам предводник некакве групе завереника која би да сруши председника Вучића. Спреман сам одмах да одем на полиграфско тестирање. Надам се да ће то учинити и сви они који ово говоре о мени и да ће се показати да је то потпуна лаж", казао је Стефановић.
Спреман сам да станем пред државне органе, да одговорим на свако питање и нећу се зауставити док свака лаж не буде разобличена, рекао је и поручио да се мора сазнати истина о свему.
Он је изјавио да жели да заштити Србију, себе и своју породицу, као и председника Србије од свих лажи и манипулација које се, како је рекао, сервирају у различитим облицима.
"Полицијски службеник Томислав Радовановић ме је јуче без икаквих доказа навео као организатора некаквих паралелних веза у МУП-у чији је циљ слабљење председника Вучића. Ја сам у сваком тренутку радио искључиво у интересу Србије, а Радовановић тврди да сам против државе и председника радио зато што ме заврбовала једна страна обавештајна служба", рекао је министар.
Он је додао да су поједини медији навели да се 2019. године вратио из САД заврбован од стране једне обавештајне службе и по њиховом налогу кренуо у акцију уклањања председника Вучића.
"Никада монструознију лаж нисам чуо. Моја посета САД као и свакој другој држави одвија се након одобрења Владе, са утврђеном платформом и темама, а са мном је био присутан и велики број представника других министарстава и мојих сарадника", објаснио је Стефановић и додао:
"Оптужују ме и да радим за Руску Федерацију, да сам део малигног руског утицаја и да водим руског амбасадора на административну линију, јер је то ваљда посебан доказ, иако се и ту ради о утврђеној процедури и мом послу".
Стефановић је казао и да ће Радовановић пред надлежнима одговарати за изречено.
"То за шта ме је Радовановић оптужио да радим против своје земље је лаж највећих размера. Као патриота и члан Владе не могу да пређем преко тога и он ће ове бесмислице морати да објасни пред надлежним органима", закључио је Стефановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала