- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Република Српска подноси кривичну пријаву против директора Агенције за лекове БиХ

© Sputnik / Александар МилачићВлада Републике Српске у Бањалуци
Влада Републике Српске у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Пратите нас
Влада Републике Српске припрема кривичну пријаву против директора Агенције за лекове и медицинска средства БиХ, Александра Золака.
Како је речено Срни у Влади Републике Српске, кривичне пријаве се припремају против свих лица који су пласирањем нетачних информација ширили панику и угрозили здравље људи.
Кривичне пријаве биће упућене Специјалном републичком тужилаштву почетком наредне седмице.
Подсећа се да је Влада Републике Српске 1. октобра упутила кривичну пријаву против Драшка Станивуковића, градоначелника и команданта Штаба за ванредне ситуације града Бањалука, због основа сумње да је извршио кривично дело против здравља људи.
Реч је о члану 195 Кривичног законика Републике Српске — непоступање по здравственим прописима за време епидемије.
У пријави се, између осталог, наводи да је Станивуковић у периоду од 24. до 30. септембра користио сваку прилику и медијски наступ на територији Републике Српске и БиХ да би изазвао панику, страх и неизвесност код становништва Српске.
То је, како преноси РТРС, чинио износећи лажне тврдње, а посебно износећи неистините наводе да се на УКЦ-у Републике Српске, као и другим здравственим установама — болницама на територији Српске, пацијентима оболелим од ковида 19, даје индустријски уместо медицинског кисеоника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала