- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још три меча до Катара – Пиксијева чета на (не)угодном гостовању

© REUTERS / AZIZ KARIMOVФудбалери Србије прослављају гол Александра Митровића против Азербејџана
Фудбалери Србије прослављају гол Александра Митровића против Азербејџана - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије у суботу од 20.45 гостује Луксембургу у мечу квалификација за Светско првенство у Катару 2022. године, а простора за кикс нема, јер је борба за прво место са Португалијом веома напета, а до краја квалификација остал су још три утакмице.
Пиксијеви изабраници истрчаће на Стадион Луксембурга (пренос уживо уз Спутњик) са жељом да други пут у Групи А савладају противника којег су претходно у Београду савладали са 4:1.
Док се тај меч буде одигравао, Португалци ће гледати како, надамо се, Орлови преузимају прво место са бодом више, али и утакмицом више, док ће евентуалном победом свако питање (ако га је уопште било) о у најгорем случају другом месту у групи бити отклоњено.
„Ми ову утакмицу схватамо најозбиљније могуће, респектујемо Луксембург, али верујемо у себе. Имају неколико одличних играча, Себастијан Тил је један од њих, али ћемо се потрудити да му не дамо шансу да постигне погодак као Реал Мадриду“, рекао је селектор Стојковић пред меч.
Очи српске јавности ће највише бити усмерене на Александра Митровића, који је у последње две године постигао чак шест голова против Луксембуржана.
Такође ће се гледати и неретко пољуљана одбрана Орлова, која је у сваком мечу квалификација за Мундијал досад примила барем по гол, а ситуација ће бити отежана тиме што Никола Миленковић неће бити на располагању због мање повреде.
Остатак позваних у ово квалификационо коло би требало да буде потпуно спреман да одговори на све Пиксијеве задатке, што је углавном био случај и у претходним мечевима од доласка новог селектора.
Главни судија меча биће српској јавности не претерано познати Вилијам Колум из Шкотске, који нашој репрезентацији није никада судио, али јесте Црвеној звезди у утакмици Лиге шампиона против Пари Сен Жермена у Београду (1:4).
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Истини за вољу, ко год био судија то не би смело да утиче ни у каквој мери на коначан исход ове утакмице, у којој је Србија јасан фаворит, иако Луксембург одавно не представља ривала „за гажење“ као некада.
Висока победа Србије свакако да не би шкодила, али је мало вероватно да ће на крају одлучивати о нечему, јер уколико наши фудбалери и Португалци не киксну све до последњег кола (Србија после овог дуела дочекује Азербејџан), све карте ће се отворити у Лисабону 14. новембра.
„Сваки меч је различит од претходног, никада не можете да одиграте две исте утакмице. Претпостављам да ће бити и другачији тимови, али важно је да ми имамо свој циљ. Прво Луксембург, па Азербејџан и тако даље“, истакао је Стојковић
Себастијан Тил - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
СПОРТ
Без „динара“ и са тетоважом која значи све – ко је момак који је шокирао свет? /фото, видео/
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2021
СПОРТ
Нокаутирали су „краља“, а сада ће ударити један на другог
Детаљ са утакмице Русија – Словачка, квалификације за Мундијал - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
СПОРТ
Русија и Хрватска наставиле трку удвоје за Катар!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала